Ягодите преди ядене

Ягодите преди ядене

Защо не трябва да миете ягодите преди ядене.
Ягодите са едни от най-обичаните горски плодове по целия свят. Но едно нещо което вълнува всички е срокът на годност на тези малки сладки горски плодове, които често умират само за няколко дни след закупуване. Чудили ли сте се защо се случва това и има ли начин да запазите свежестта им за по дълго време.

Защо ягодите гният толкова бързо?

Повечето от нас мият, почистват и след това съхраняват своите плодове и зеленчуци, а ягодите не са изключение. Но ще бъдете изумени да разберете, че причината ягодите да гният толкова бързо е поради излагането им на вода и влага. Да, измиването на ягодите с вода и след това съхраняването им в хладилник е единствената причина да се развалят толкова бързо. Ами ако ви разкажем за този брилянтен хак, който не само ще запази свежестта, но и ще запази хранителните вещества непокътнати.

Защо трябва да изсушите ягодите със сешоар?

Ягодите са естествено заредени с антиоксиданти и витамин С. Който е добър за повишаване на имунитета, укрепване на метаболизма, намалява увреждането на клетките и насърчава регенерацията на клетките. Въпреки това, този сладък малък плод е уязвим на влага и температура, поради което се нуждае от правилна тактика за съхранение, така че изсушаването на ягодите може да ги спаси от съсипване.
Как да спасим ягоди чрез сушене със сешоар!

Без съмнение да ядете нещо без да бъде измито е табу, тъй като плодовете могат да съдържат химикали, добавки, восък, пясък или мръсотия, които могат да причинят няколко заболявания. По този начин, следването на този трик всъщност може да спаси плодовете от разваляне и да ги поддържа чисти.
За начало премахнете, короната на ягодите (зелени листа).

Лесни стъпки за съхранение на ягоди

След това ги измийте със студена вода, поставете ги върху хартиена кърпа, за да изсъхнат.
Дръжте ги в отворена тава и използвайте сешоар на ниска температура.
Изсушете със сешоар за 30 секунди до 40 секунди. Поставете ги в херметичен съд и ги приберете в хладилника и се наслаждавайте.
Ползите от яденето на ягоди

Според експерти добавянето на пресни ягоди към ежедневната диета е здравословен навик. Снабдени с витамини, фибри и особено високи нива на антиоксиданти, известни като полифеноли, те са полезни за защита на сърцето, повишават HDL (добрия) холестерол, понижават кръвното налягане и също така се борят срещу рака. Установено е, че те също не съдържат натрий, мазнини, холестерол и са с ниско съдържание на калории.

Сиренето Фонтина

За нови и интересни рецепти и новини, можете да посетите Facebook страницата ни.

Share this with friends