Любимите видове песто

Любимите видове песто

Един от най-необходимите и универсални овкусители, на всякакви ястия и продукти, в една кухня е пестото.

Този тъй лесен за направа сос може да бъде ползван по безчет начини – за марината на меса, за топинг, за мазане върху пресен хляб или брускети, за сос към салати или сандвичи или просто за свеж завършек върху дадено ястие.
Ние винаги се стараем да разполагаме поне с няколко вида прясно песто в хладилника и сега ще ви запознаем с нашите любими 5 вида песто.
• Босилеково песто
Няма как то да не заема първото място. Изключително лесно за направа. Би отнело на всеки не повече от 10 минути. То има богат вкус, ароматно е и е супер свежо. За направата му ви трябват само босилек, малко чесън, кедрови ядки, зехтин, пипер, сол, пармезан и щипка захар.
Неразделна част от една брускета или салата Капрезе, то би могло да се съчетае с гриловано сирене, а ако се комбинира с разтопено масло и се нанесе върху прясно изпечен хляб се превръща в една чудесна следобедна закуска.
• Доматена песто с бадеми
То е с леко сладникав вкус, но в същото време е и доста интензивно на вкус. Ако използвате подобно песто вместо обикновенния доматен сос, определено ще останете приятно изненадани.
• Песто с Рикота и орехи

Това прекрасно кремаво песто с изразен вкус на ядки е повече от перфектно за кростини и пресни картофи.

Ако иската да бъдете по-авантюристични – то трябва да го използвате за пълнеж на чери доматчета или гъби.
• Песто с червени чушки и лешници
Печените чушки са идеалната основа за това песто. То се допълва от чесън, босилек, зехтин и печени лешници, което пък обяснява дълбокия му вкус. Това песто е страхотно за мариноване на меса или зеленчуци.
• Песто с мента и орехи
То е изключителна добавка към гриловани зеленчуци, козе сирене и завършек за всякакви ястия с агнешко месо.
Любимите видове песто
А кое е Вашето любимо песто?

Какво е здравословна диета?

За нови и интересни рецепти и новини, можете да посетите Facebook страницата ни.

Share this with friends