Работи ли детоксикацията след преяждане?

Работи ли наистина детоксикацията след преяждане?

След месец на празници сигурно всички сме преяли с всичките си любими закуски, което би ни отдръпнало от нашите фитнес цели и би добавило един или пет допълнителни килограма към телата ни. Така че сега е моментът да вземем някои коригиращи мерки, за да подмладим здравето си. Разбира се, като спазвате детокс диета. И така, ето списък на всички суперхрани, които трябва да ядете, за да пречистите тялото си.

Ако това е, което се надявахте да чуете, съжалявам, че ще ви разочаровам, но няма такова нещо като детоксикация и никое хранене.

Напитка или магическо лекарство не може да бъде вашето медицинско чудо. Диета, упражнения и здравословна рутина са единствените начини да помогнете на тялото си да се възстанови.
Това, което ни карат да вярваме, е, че детоксикиращите диети трябва да освободят тялото ви от токсините. Да подобрят здравето ви и да насърчават загубата на тегло. Въпреки това може да се изненадате да научите, че тялото ви е напълно способно да елиминира токсините само, без да са необходими специални диети или скъпи добавки.
Можете да подпомогнете естествената детоксикационна функция на тялото си, като следвате няколко мерки, които ще помогнат на процеса днес. Но ще трябва да бъдат включени в ежедневието ви в бъдеще.

Работи ли детоксикацията след преяждане?

• Започнете деня си с чаша вода с билки, семена и подправки, за да смелите храната и да подпомогнете преяждането.

• Не се тъпчете с храна веднага след събуждане; вместо това изчакайте, докато тялото ви го поиска – това може да е в 8, 9 или 10 сутринта.
• След като сте гладни, изяжте купа плодове и след това пийте зеленчуков сок като морков, цвекло или спанак; Въпреки това, ако искате да избягвате зеленчуков сок, защото ви причинява здравословни проблеми като диария, можете да замените зеленчуковия сок със сурови зеленчуци директно като моркови, краставица, цвекло и репички.
• За обяд се придържайте към нормата от едно хранене на ден, което е балансирано с въглехидрати, протеини и фибри, като ориз например.
• Между обяда и вечерята можете да похапвате супи, както и бадеми и сушени плодове.
• Вечерята може да бъде повторение на вашия обяд или нещо леко като супа, в зависимост от вашия апетит. Доверете се на тялото си дали изпитвате чувство на глад.

Сокът от захарна тръстика, който съдържа алфа-хидрокси киселини като гликолова киселина.

Помага за клетъчния обмен и по този начин помага на тялото да се детоксикира.
Изводът е, че никаква детоксикация или гладуване няма да решат проблема ви. Бързите средства несъмнено ще детоксикират портфейла ви и ще ви промият мозъка, но те няма да детоксикират тялото ви отвътре. Диетолозите не помагат за намаляване на теглото и вместо това продават продукти за детоксикация за прочистване на вашите органи или цялото тяло. Тези продукти са скъпи, хранително непълноценни, включват хепатотоксични химикали и не са регулирани за безопасна консумация.

Създаването на равновесие, което включва балансирана диета, базирана на пълноценни храни. Чести физически упражнения, подходяща консумация на вода, сън и управление на стреса, за да поддържате вашата вътрешна система за детоксикация да функционира гладко. Не се разочаровайте от измамите с детокс; вместо това се придържайте към науката.

Култура за безопасност на храните

За нови и интересни рецепти и новини, можете да посетите Facebook страницата ни.

Share this with friends