5 повишаващи енергията храни

5 повишаващи енергията храни, които да ядете преди да започнете рутинна тренировка

Защо храните преди тренировка са важни?

Спортуването е много важно за поддържане на тялото здраво и във форма. Подобрява не само физическото, но и психическото здраве. Хората, които ходят на фитнес или тренират, също трябва да обърнат специално внимание на диетата си, тъй като тялото изисква повече енергия. Това е причината хората да приемат храни преди тренировка, преди да отидат във фитнеса. Храните преди тренировка играят решаваща роля за оптимизиране на спортните постижения, повишаване на енергийните нива и подпомагане на възстановяването на мускулите. Те осигуряват необходимите хранителни вещества и гориво, за да увеличите максимално вашите тренировки и да постигнете вашите фитнес цели. Ето списък с 5 такива храни, които трябва да ядете 30 минути преди тренировка.

Овесени ядки

Овесът е богат на сложни въглехидрати, които са полезни за поддържане на енергия за дълго време. Богат е на фибри, които поддържат стомаха сит за дълго време. Витамин В, съдържащ се в него, превръща въглехидратите в енергия. Можете да вземете купа овесени ядки и мляко или растителни овесени ядки преди тренировка.

Банани

Бананът е добър източник на енергия. Богат е на фруктоза и въглехидрати, които моментално зареждат тялото с енергия. Освен това съдържа калий, който помага на нервите и мускулите да функционират правилно. Бананът е богат на фибри, което помага за поддържане на здравословното храносмилане. Можете да изядете 1-2 банана преди тренировка.

5 повишаващи енергията храни

Яйца

Сигурно често сте виждали посетители на фитнес залата да ядат яйца преди тренировка. Богат е на протеини и аминокиселини. Те дават енергия на тялото и помагат за растежа на мускулите. Яденето на яйца преди тренировка ще помогне за увеличаване на енергията и издръжливостта. За целта можете да ядете варени яйца или омлет 30 до 40 минути преди тренировка.

Сушени плодове

Хранителни вещества като протеини, витамини, мазнини, фибри и въглехидрати присъстват в изобилие в сушените плодове. Те незабавно повишават енергийното ниво на тялото, което помага при добри упражнения. Можете да ядете смесени сушени плодове като бадеми, кашу, шамфъстък и стафиди преди тренировка.

Пълнозърнест хляб

Пълнозърнестият хляб има добро количество въглехидрати, което ви дава енергия за вашата тренировка. С него можете да ядете яйце или сирене за протеини. Яденето му по този начин ще завърши комбинацията от въглехидрати, протеини и мазнини. Ако искате, можете да хапнете сандвич от пълнозърнест хляб 30-40 минути преди тренировка. Това ще поддържа стомаха ви пълен за дълго време.

Хранителни алергии

За нови и интересни рецепти и новини, можете да посетите Facebook страницата ни.

Share this with friends