Коктейлно парти

Коктейлно парти

Коктейлното парти до голяма степен е неформално социално събиране. Обикновено включващо различни коктейлни напитки с алкохол или не леки и освежителни, както и интимен списък с гости.

Същите се насърчават да се смесват и общуват, докато се наслаждават на разнообразни напитки, сервирани от домакина или професионален барман. Неформалното парти може да бъде алтернатива на официален прием или вечеря. Особено когато гостите вече са направили други планове за вечеря или планират да се срещнат в по-късните часове на нощта.

Когато се планира коктейлно събитие, много от експертите твърдят, че домакините трябва да предложат поне три напитки на гост. За разлика от вечеря или прием, където се очаква да се сервират по-тежки храни и по-малко смесени напитки. Партито може да включва разнообразни ястия, леки закуски или дори кетъринг предложения от специализирани фирми. Но основният фокус обикновено е върху питието, добър разговор и музика. А не върху храната, макар че тя придава завършеност на събитието в повечето случаи. Поканата за едно такова събитие трябва да упоменава наличието на храна. Особено ако партито е насрочено по време на обичайните часове за вечеря. В тези случаи трябва да се предвидят достатъчен брой хапки на гост на пример.

Въпреки че за типичното коктейлно парти често се говори като за алкохолно изобилие в атмосфера за възрастни, това не се счита непременно като място за прекаляване с алкохола.

Гостите трябва да демонстрират известна сдържаност и да пият отговорно от уважение към домакина на партито. Повечето напитки са предназначени да се пият за определен период от време, както и да се вкусват заради уникалните си вкусове. Неформалното частно парти може да няма същите мерки за безопасност като обществен бар или нощен клуб. Така че гостите може да се наложи да следят собствената си консумация на алкохол и способността си да шофират безопасно до вкъщи.

Добре планираното парти често е вълнуваща смесица от социален микс и градски живот. Гостите могат да споделят обща връзка, като например работа или образование, могат да познават само домакина или пък шепа други гости. Срещането и запознанството с нови хора може да бъде много по-лесно и приятно в спокойна атмосфера. Добрият домакин трябва да осигури селекция от безалкохолни напитки и безалкохолни варианти. На популярни коктейли за тези които ще шофират след това, както и за тези които решат да не пият алкохол по лични или религиозни причини.

Share this with friends