Кетъринговите услуги

Кетъринговите услуги

Не е тайна, че пандемията от Ковид-19 трансформира целият ресторантьорски и ивент бизнес по света. Много ресторантьори се насочиха към индивидуално пакетираните храни и ограничаването на „живата” връзка между клиента и сервиза. В кетъринг сферата все още витаят много неизвестни, но има и нови насоки наложени от Ковид кризата.
Една от новите тенденции е виртуални вечери с предварително подготвени и индивидуално пакетирани хранителни предложения. Също така организирането на готварски класове и демонстрации онлайн. В последните две години, повече от всякога, е важно да си в крак с технологиите, които биха могли да свързват хората.

Силно се усеща нуждата и желанието на клиентите за микро и малки събития и виртуални конференции. Друг навлизащ все повече тренд е готвенето пред гостите. Това шоу кара гостите да се чувстват част от самия ивент.
Все повече от клиентите се интересуват не просто от интересна храна, която е добре презентирана, но искат и да бъде здравословна. Наблюдава се желанието да има все повече вегетариански, вегански и безглутенови хапки, както и такива които могат да бъдат съобразени с кето и палео диети. Преди 5 години тези предложения съставляваха едва 10 процента от менюто на един ивент, а вече не са малко събитията на които броят им е над 50 процента.

Кетъринговите услуги

Естествено след подобна пандемия няма как да има и аспекти от нашата работа, които отиват на заден план и вече не биват търсени. Пример са традиционните големи бюфети до които всеки има достъп и би могъл да вземе собственоръчно храната си. Лимонадените барове, които бяха неразделна част от всяко парти на открито също биват поизместени встрани. Същото бихме могли да кажем за „пираидите” от шампанско.

За нови и интересни рецепти и новини, можете да посетите Facebook страницата ни.

Share this with friends