Кетъринга не е мъртъв

Кетъринга не е мъртъв

Като всяка индустрия, ресторантьорският бизнес има своите предубеждения, които всъщност не са основателни. Ето една от онези заблуди, които бяха доказани за неверни в последно време.
Кетърингът е мъртъв!

Как се продават ястия за група хора, когато събиранията от всякакъв размер организирани или не се смятат за сериозна опасност за човешкото здравето? Кетърингът бележеше значителен растеж за ресторантите и специализираните фирми през месеците преди пандемията. Разбираемо на фона на случващите се събития с разпространяващия се вирус. И последвала карантина се забеляза огромен спад на този вид дейност, тъй като социалното дистанциране стана правило на деня. Ресторантьорите нямаха време да се оплакват от загубата на този бранш. Те бяха твърде заети да се адаптират в ситуацията и да преработват философията на правене на бизнес с продажби на храни и напитки.

С течение на времето обаче идват достатъчно индикации, че ресторантьорството се завръща с пълна сила. Но просто в много по-различна форма.

Подноси и други насипни порции топли храни се заменят с ястия, предоставени в опаковки от една порция. Пълен обяд или вечеря, предоставени в удобна самостоятелна опаковка. Ресторантите и част от специализираните кетъринг фирми са добавили тези опции за кетъринг за един човек и отчитат силен първоначален успех.

Кетъринга не е мъртъв

Едно от най големите предимства е, че ястията могат да бъдат поръчани за група. Която всъщност не е заедно, но желае да споделя храна, макар и от разстояние. Оформените в кутия селекции от храни и напитки могат да бъдат изпратени до различни места. Например всеки участник в конферентен разговор получава своята поръчка в собствения си дом или мястото от което работи в конкретния момент.

Друго предимство е така нареченото „корпоративно хранене“, а именно осигуряването на индивидуални хранителни пакети за всеки един служител в дадено предприятие, офис сграда или група от такива.
По всичко личи, че заобикалянето на традиционното разбиране за поднасяне и сервиране на храни бележи голям ръст и би носило добри печалби на бизнеса.

Съчетание храни с напитки – Кетъринг София

За нови и интересни рецепти и новини, можете да посетите Facebook страницата ни.

Share this with friends